Praktijk YOU Sittard

Over mij

Mijn naam is Chantal Hagenaars, oprichter van praktijk YOU.

Ik bied ondersteuning bij ontwikkelingsprocessen en draag bij aan bewustwording en zelfinzicht. Mijn kennis bestaat uit opleiding (o.a. psychologie, NLP coachopleiding, mental coaching, autismecoach, massagetherapie, yoga opleiding, systemisch coachen) en levenservaring. Ik coach en begeleid al meer dan 20 jaar mensen bij hun ontwikkelprocessen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik reik tools aan die leiden tot meer bewustwording en zelfinzicht.

Wat ik doe….

Veel mensen vinden het moeilijk om de aandacht naar binnen te richten, om bij de eigen kern te komen. Dat is belangrijk om erachter te komen wat we willen, wat we nodig hebben, wat we voelen, wie we zijn.

De aandacht wordt veel vaker naar buiten gericht naar alles wat onze aandacht vraagt of zelfs opeist. Je maakt te weinig tijd voor jezelf vrij of drukt misschien veel op ‘het gaspedaal’. Er ontstaan klachten zoals vermoeidheid,┬á stress- & spanningsklachten, burnout klachten of slaapproblemen. Signalen van het lichaam, signalen die vragen om aandacht.

Via coaching en de behandelingen die worden aangeboden bij Praktijk YOU leer je ontdekken wat je hoofd en je lichaam je willen vertellen. Je leert weer hoe je in contact komt met jezelf, er ontstaat meer verbinding tussen hoofd en hart, meer balans in denken en voelen. Je leert o.a. lichaamssignalen te signaleren en te interpreteren, patronen en denkprocessen herkennen, je leert (meer helpende) strategie├źn om met uitdagingen om te gaan, je leert je behoeften herkennen en te verwoorden, je grenzen te voelen en aan te geven en je meer bewust te worden van je communicatiestijl.

Hoofd en lichaam gaan altijd samen, je kunt het niet los van elkaar zien. Stress ontstaat in het hoofd en uit zich via klachten in het lichaam. Het lichaam biedt een ingang, een ingang om je weer te laten voelen wat het is dat jij nodig hebt.

 

Je bent van harte welkom!