sportmassage Sittard

Sportmassage / deep tissue

Een sportmassage is een massage die gericht is op een goede doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat spierspanning afneemt en spierknopen los gemasseerd kunnen worden. Een sportmassage wordt ook wel een deep tissue massage of een dieptemassage genoemd, het is een stevige massage, er wordt diep in de spieren gemasseerd.

Een sportmassage is niet geschikt vlak voor of vlak na inspanning. Het lichaam heeft tijd nodig voor herstel, enkele dagen voor een (sportieve) inspanning kan voor een betere uithouding zorgen. En enkele dagen na een (sportieve) inspanning kan een sportmassage zorgen voor een sneller herstel doordat afvalstoffen uit de spieren beter afgevoerd kunnen worden.

Een sportmassage wordt ook wel een deep-tissue massage genoemd. Ook als niet sporter kun je terecht voor een stevige spiermassage. Denk aan mensen met zware beroepen waarbij zwaar lichamelijk werk verricht wordt, of mensen met afgeleide pijnklachten door triggerpoints, ter voorkoming van blessures, vastzittende spieren in nek en schouders, pijnlijke hamstrings of kuiten, klachten in de bovenbenen etc.

sportmassage Sittard